Fes una ruta amb els 5 sentits per Murla
Murla
La població de Murla se situa als peus del Cavall Verd, la muntanya es va fer forts els últims moriscos valencians.
Fins al segle XVII, la localitat exerceix com a capital de la Vall de Pop i hui és un poble tranquil, de carrers estrets i plens de calma.
Festes
La festa major de Murla se celebra en honor a la Divina Aurora i al Santíssim Crist del Salvador durant la primera setmana del mes d’agost.
Al gener se celebra el romiatge a l’ermita de Sant Sebastià.
Al setembre se celebren les festes en honor a Sant Miquel, patró de l’església de Murla.
Entorn Natural
Murla ofereix al visitant un paisatge rural amable on perdre’s durant hores, a peu o amb bicicleta. El PR CV-426 Penyó Roig permet recórrer, i fins i tot pujar al cim de la muntanya més emblemàtica del poble, el Cavall Verd.
Per als qui preferisquen descobrir el terme pedalant, hi ha dues rutes BTT: la de Campos de Murla, que discorre per camins agrícoles, i la Volta al Cavall Verd.
Murla
La població de Murla se situa als peus del Cavall Verd, la muntanya on es van fer forts els últims moriscos valencians. Fins al segle XVII, la localitat va exercir com a capital de la Vall de Pop i hui és un poble tranquil, de carrers estrets i plens de calma.
Dues vegades a l’any la localitat s’engalana i mostra la seua cara més alegre i vital: a l’agost, amb les festes patronals de la Divina Aurora i el Santíssim Crist del Salvador, i al gener, quan se celebra Sant Sebastià.
Patrimoni Històric
La monumental Església fortalesa és l’obra arquitectònica més destacada de la població. Malgrat els seus gruixuts murs de pedra, durant el segle XVI va ser objecte de nombrosos atacs per part dels pirates de Barba-roja.
Als peus de la torrassa del temple es troba l’antic safareig, que encara s’utilitza. També mereixen una visita l’ermita de la Sang, que va servir com a hospital medieval, i la de Sant Sebastià, la més antiga de la Comunitat Valenciana, del segle XIV.
A Murla hi ha un únic forn-fleca, conegut com el forn de Murla, on el pa continua pastant-se a mà i les coques de la Marina, ja siguen de samfaina, pésols o sobrassada, es continuen fent de manera totalment artesanal. Un luxe que cal ¡aprofitar!.
Cada any per setembre se celebra la Fira Gastronòmica i Artesanal de Sant Miquel, una oportunitat immillorable per a gaudir de la cuina tradicional i provar, entre altres plats, la típica borreta de melva.
(0034) 966 480 522
valldepop@touristinfo.net
Paseo de la Alameda, s/n 03727 Xaló (Alicante)
De Dimarts a Dissabte de 09.00 a 14.00